Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Vanhenevat valtuustot

Tänään nousi kahvipöytäkeskusteluun kuntavaaliehdokkaiden korkea ikä, ammattiryhmistä suurimpana loistaa eläkeläinen. Sehän ei sinällään ole paha, kokemus ja aika tuo yleensä viisautta, mutta onko se parasta kuntakehitykselle?

Valtuustojen keski-iät ovat yleisesti kuntien väestön keski-ikää vanhempia. Päivän ajankohtaisasioiden lisäksi yksi suuri kuntien tavoite on kehittää kuntia ja parantaa niiden toimintakykyä tulevaisuudessa. Tehdä kuntaa tulevaisuuden kuntalaisille. Tämä yhtälö ei kuullosta kovin todelta.

Karkeasti jaettuna pikainen kierros kertoi, että alle viisikymppistä ei juuri kiinnosta, ei ehdokkuus, eikä edes äänestäminen. Yli viisikymppinen taas kokee, että äänestäminen on velvollisuus. Koska yleensä äänestetään samaa ikäluokkaa kuin itse ollaan, niin tämä johtaa pitkässä juoksussa siihen, että yhä vanhempi väestö äänestää yhä vanhemmat edustajat hoitamaan heille tärkeitä asioita. Tämähän ei ole pelkästään huono, mutta vaarana on se, että se tulevaisuus jää jalkoihin. Nuorten aikuisten ja keski-ikäisten parhaassa veronmaksu-iässä olevien ääni ei kuulu.

Tämän kevään kuntavaalitehtäväksi otankin nyt kaikkien kannustamisen uurnille ja haastan siihen myös muut. Jos et ole ennen äänestänyt, niin kesäkuussa olisi tilaisuus vaikuttaa, käytä sitä! Mahdollisimman laaja ja kattava äänestäjä joukko takaa meille optimaaliset edustajat ja se jos mikä on kunnan parhaaksi, nyt ja tulevaisuudessa.

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: