Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Sari Järn Eduskuntaan !

Joroisten Demarit ry on syyskokouksessaan päättänyt tukea kansanedustajaksi joroislaista Sari Järniä. Järn teki tauon jälkeen paluun politiikkaan kesän 2021 kuntavaaleissa. Hänellä on aiempaa kokemusta eduskuntavaaleista 2000-luvun alkupuolelta. Järnin keskeisimmät vaaliteemat ovat elinvoimainen Itä-Suomi sekä hyvä ja turvallinen arki. Myös koulutus, haavoittavassa asemassa olevien tukeminen ja mielenterveyteen liittyvät asiat ovat Järnin sydäntä lähellä.
– Toimivat työmarkkinat ja työllisyyden vahvistaminen ovat elinvoiman tae. Myös yhteyksien pitää olla kunnossa: ihmisten, tavaran ja datan sujuva liikkuminen on avainasemassa. Tämä vaatii panostuksia muun muassa teihin, raiteisiin ja laajakaistoihin. Äskettäin Joroisiin saatu lentopaikkalupa tuo uudenlaisia mahdollisuuksia, Järn sanoo.
– Minulle hyvä ja turvallinen arki tarkoittaa sitä, että peruspalvelut ovat helposti saavutettavissa. Näin myös pienet kunnat ja syrjäseudut pysyvät asuttuina ja elinvoimaisina. Näinä vaikeina ja epävarmoina aikoina on entistä tärkeämpää, että kaikki pidetään mukana. On huolehdittava, että lapsiperheet ja pienituloiset eläkeläiset pärjäävät kasvavien kustannusten keskellä, hän jatkaa.
– Joroisten Demarit on vakuuttunut, että Sari on joroislaisille paras valinta. Hänestä myös Keski-Savo ja laajemminkin koko Itä-Suomi saa tarmokkaan ja aikaansaavan edunvalvojan. Joroisten Demarit kannustaakin joroislaisia sankoin joukoin asettumaan Sarin taakse, demariyhdistys kehottaa. Järniltä löytyy ratkaisevaa aennetta ja raudanlujaa välittämistä. Tietopalvelualan ammattilaisena Järnillä on kyky ottaa haltuun isojakin asiakokonaisuuksia – toisaalta hän on lämminhenkinen ihmisten ihminen.
Järn työskentelee TKI-asiantuntijana eli tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan parissa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Työssään hän on ollut mukana kehittämässä uudenlaista digitointikoulutusta sekä vastannut opiskelijoiden kouluttamisesta. Järn on monille tuttu myös Joroisten kirjastosta, jossa hänellä on virka kirjastonhoitajana. Vapaa-aikana hänet on voinut nähdä muun muassa kesäteatterin lavalla. Järn tunnetaan myös kirjailijana.
Järn on Joroisten kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja Pohjois-Savon aluevaltuuston varavaltuutettu.
Hän on myös tuore kirkkovaltuutettu.
58-vuotiaan Järnin perheeseen kuuluu avopuoliso sekä kolme salukia. Aiemmasta liitosta hänellä on kolme aikuista lasta.

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: